Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

ΔΕΔΔΗΕ: Πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές όλες οι προσφορές για το Πιλοτικό Σύστημα Τηλεμέτρησης (Έξυπνοι Μετρητές)

O ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των τυπικών και τεχνικών στοιχείων των προσφορών των διαγωνιζόμενων για το έργο «Πιλοτικό Σύστημα Τηλεμέτρησης και Διαχείρισης της ζήτησης Παροχών Ηλεκτρικής Ενέργειας Οικιακών και Μικρών Εμπορικών Καταναλωτών και Εφαρμογής Έξυπνων Δικτύων». 
Η Επιτροπή Αξιολόγησης της Εταιρίας που έχει ορισθεί για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, έκρινε τους φακέλους των δικαιολογητικών συμμετοχής επαρκείς, περαιτέρω δε, έκρινε πως οι προσφορές και των τριών σχημάτων (ένωση εταιριών CMEC-Microdata, Intracom Telecom και ένωση εταιριών ΟΤΕ- Intrakat-Intrasoft International) πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές που τέθηκαν στη διακήρυξη. Το πόρισμα της Επιτροπής ετέθη υπόψη των διαγωνιζόμενων. 
Η αρμόδια Επιτροπή θα συνεχίσει το έργο της, με την αξιολόγηση των οικονομικών προσφορών. Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός αφορά στο σημαντικό πιλοτικό έργο για την εγκατάσταση των περίπου 200.000 Έξυπνων Μετρητών πανελλαδικά, το οποίο ανοίγει το δρόμο για την επέκταση της τηλεμέτρησης σε ολόκληρη την Ελλάδα. 
Η τηλεμέτρηση παρέχει σημαντικά οικονομικά και ποιοτικά οφέλη, όπως η εξοικονόμηση ενέργειας, η ενημέρωση των καταναλωτών σε πραγματικό χρόνο, η ελαχιστοποίηση των ρευματοκλοπών, η αναβάθμιση της λειτουργίας του Δικτύου κλπ. 

Αθήνα, 14 Ιουλίου 2016                                                                   Από το Γραφείο Τύπου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...