Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Χατζηαργυρίου: Η καινοτομία «κλειδί» για τη μετάβαση στο νέο μοντέλο αγοράς της Ηλεκτρικής Ενέργειας

 Η καινοτομία αποτελεί το «κλειδί» για τη μετάβαση στο νέο μοντέλο αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ κ. Νίκος Χατζηαργυρίου, κατά τη διάρκεια της «5ης Ημερίδας για Έξυπνα Δίκτυα Διανομής – Smart Grids», που διοργανώθηκε από τον ΔΕΔΔΗΕ και τον Τομέα Ηλεκτρικής Ισχύος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ.
 Ο κ. Χατζηαργυρίου, αναφερόμενος στο Στρατηγικό Σχέδιο Ενεργειακής Τεχνολογίας (Strategic Energy Technology-SET Plan), υπογράμμισε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση σε δράσεις που επιταχύνουν το μετασχηματισμό του Ευρωπαϊκού Ενεργειακού Συστήματος με τον πιο οικονομικά αποδοτικό τρόπο, που προωθούν νέες επενδύσεις σε όλα τα επίπεδα της αλυσίδας καινοτομίας και που αναμιγνύουν τον ψηφιακό με τον φυσικό κόσμο στον ενεργειακό τομέα.
 Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, παρουσιάστηκαν οι εξής θεματικές ενότητες:
  •   Εξελίξεις στον Ευρωπαϊκό Χώρο και Τεχνολογικές Προκλήσεις
  •   Εφαρμογές Καινοτόμων Τεχνολογιών στο Δίκτυο Διανομής
  •   Συμμετοχή του ΔΕΔΔΗΕ σε Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Έργα

 Επισημαίνεται ότι ο ΔΕΔΔΗΕ συμμετέχει ως εταίρος σε 7 έργα έρευνας και καινοτομίας (IGREENGrid, Sustainable, SiNGULAR, SmartKYE , Dream, SmarterEMC2 και TILOS) χρηματοδοτούμενα από το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο και το HORIZON2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου συνεργάζονται Διαχειριστές Διανομής, προμηθευτές εξοπλισμού, εταιρείες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα, για την προώθηση της καινοτομίας στα έξυπνα δίκτυα, με στόχο την αύξηση της διείσδυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα δίκτυα διανομής και τη βέλτιστη διαχείρισή τους.
 Αξίζει να αναφερθεί ότι το έργο TILOS, το οποίο αφορά στην ανάπτυξη καινοτόμων ενεργειακών εφαρμογών στην Τήλο, τυγχάνει αυτές τις ημέρες πανευρωπαϊκής προβολής, καθώς η σχετική αφίσα του έργου, με μήνυμα «Ενωμένοι για το Κλίμα», επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα στο Παρίσι. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...