Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Σκουρλέτης: Ο ΑΔΜΗΕ παραμένει στο Δημόσιο αλλά θα διαχωριστεί από τη ΔΕΗ

«Θα διαχωριστεί ο ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ αλλά παραμένει στο Δημόσιο» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτης, στο ΣΚΑΙ και αναφέρθηκε στην διαρκή και υψηλού επιπέδου διαπραγμάτευση που γίνεται και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση «χάνει». «Εμείς διαπραγματευόμαστε», τόνισε ο υπουργός, αλλά η άλλη πλευρά ζητά «οικειοθελή παράδοση».
«Η λύση που δόθηκε και κερδήθηκε στη διαπραγμάτευση ήταν ότι θα παραμείνει ο ΑΔΜΗΕ στο Δημόσιο. Δεν ήταν χρηματική διαφορά αλλά θέμα λειτουργίας». Επιπλέον με την τακτοποίηση ενός μέρος των χρεών προς τη ΔΕΗ θα δούμε την σταδιακή μείωση των τιμολογίων από το 2016 δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο ΣΚΑΙ.
Επιβεβαίωσε ότι έχουν υπάρξει αποκοπές μεγαλοοφειλετών και δημοτικών επιχειρήσεων. Αποδίδουν οι πιέσεις στους δήμους και σε μεγάλες εταιρείες για να εξοφλήσουν τα χρέη τους.
Αναφέρθηκε στο κρίσιμο διάστημα που περνά η κυβέρνηση ωστόσο χαρακτήρισε εικονικό λίγο τον κόσμο της Βουλής που δεν αντιστοιχεί πάντα με την κοινωνία. Είναι ένα κρίσιμο διάστημα για την κυβέρνηση, αν κατορθώσει να πείσει ότι έχουμε πάρει μια διαφορετική πορεία θα έρθουν και οι πολιτικές συναινέσεις.
Εξήγησε ότι "βιώνουμε μια μεγάλη αντίφαση αυτή την περίοδο", αλλά στόχος της κυβέρνησης είναι να την υπερβούμε παράγοντας έργο προς όφελος των πολιτών.
Αναφορικά με το θέμα των κόκκινων δανείων εκτίμησε ότι θα κλείσει θετικά υπέρ της χώρας ενώ αναφέρθηκε και στη μεθόδευση των προηγούμενων κυβερνήσεων ώστε να μπουν στο αρχείο, με νόμο του 2013, τα δάνεια που πήρε το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. από την ΑΤΕ. «Είχαν φροντίσει να σβήσουν τα ίχνη τους» είπε χαρακτηριστικά ο Π. Σκουρλέτης.
Μιλώντας για τον τρόπο που χειρίστηκαν τα ΜΜΕ το θέμα των Σκουριών με τίτλους όπως «αδειασμα στον Σκουρλέτη από το ΣΤΕ για τις Σκουριές» κατήγγειλε την παραπληροφόρηση και την προσπάθεια επηρεασμού των αποφάσεων του ΣΤΕ με ευθύνη και βουλευτών της αντιπολίτευσης. Χαρακτηριστική ήταν η αντιπαράθεση στη Βουλή με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γ. Μανιάτη.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι ήταν άμεση η διάψευση από τον πρόεδρο του ΣΤΕ που εξήγησε ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες.
Πηγή: http://energypress.gr/news/skoyrletis-o-admie-paramenei-sto-dimosio-alla-tha-diahoristei-apo-ti-dei
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...