Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Η ΔΕΗ στη 80η ΔΕΘ με τους Γιατρούς του Κόσμου

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού δημιούργησε ένα πολυϊατρείο το οποίο παραχώρησε στη ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου» για να το λειτουργήσουν κατά την διάρκεια της 80ης  Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης παρέχοντας δωρεάν βασικές ιατρικές υπηρεσίες σε άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Στην τελετή παράδοσης του περίπτερου, που έκανε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκης προς τον Πρόεδρο των Γιατρών του Κόσμου κ. Νικήτα Κανάκη, παρέστησαν στελέχη της Διοίκησης της ΔΕΗ ΑΕ, του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ και των Γιατρών του Κόσμου.
Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος φιλοξένησε τέσσερα ιατρεία, γενικό ιατρείο (παθολογικό-καρδιολογικό), παιδιατρικό, δερματολογικό και γυναικολογικό, ενώ στον εξωτερικό ειδικά διαμορφωμένο χώρο βρίσκονταν Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα,
Στα ιατρεία, εθελοντές ιατροί παρείχαν προληπτικό έλεγχο και πρωτοβάθμια κλινική εξέταση σε επισκέπτες της έκθεσης, με συμβουλευτικό χαρακτήρα δίνονται έμφαση στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.
Τα τέσσερα ιατρεία εξέτασαν 1.052 συνανθρώπους μας (403 στο γενικό ιατρείο, 309 στο δερματολογικό, 152 στο γυναικολογικό, 60 στο παιδιατρικό) ενώ 128 παιδιά και ενήλικες εξετάστηκαν στην κινητή οδοντιατρική μονάδα των Γιατρών του Κόσμου
Στη διάρκεια λειτουργίας τους το πολυϊατρείο δέχθηκε περίπου 3.500 επισκέπτες που εξυπηρετήθηκαν ή ενημερώθηκαν για το έργο των ΓτΚ, αποσπώντας. ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια για το κοινωφελές έργο που παρασχέθηκε.
Επιπλέον, καθ’ όλη την διάρκεια της εκθέσεως παρουσιάστηκαν από ειδικούς επιστήμονες σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα οι παρακάτω ομιλίες-παρουσιάσεις:

·        Φάρμακα: Πρόληψη και ίαση. Ο «μύθος» των γενοσήμων και οι πραγματικές τους διαστάσεις.
·        Περιβαντολλογικοί παράγοντες, τρόπος ζωής και παθήσεις του πεπτικού.
·        Πρόληψη-Φροντίδα στοματικής υγείας για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.
·        Διγλωσσία  και  γλωσσική ανάπτυξη.
·        Πολιτισμικές διαφορές στην μαθητική κοινότητα.
·        Το στρες, προβλήματα υγείας και τρόποι αντιμετώπισης.
·        Μετανάστευση, ρατσισμός και ξενοφοβία.
·        Η σημαντικότητα των παιδικών εμβολιασμών.
·        Σχολικός Εκφοβισμός: θύτης ή θύμα?
Πλήθος αφιερωμάτων, ρεπορτάζ και αναφορών παρουσιάστηκαν πριν, κατά την διάρκεια και μετά την λειτουργία του περιπτέρου στην ΔΕΘ, τόσο στον ηλεκτρονικό, όσο και στον τηλεοπτικό και έντυπο Τύπο προβάλλοντας το «κοινωνικό πρόσωπο» της ΔΕΗ και την επιτυχημένη συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου.

Αυτή η κοινωνική προσφορά επαναλήφθηκε και στην Εμποροβιοτεχνική Έκθεση της Δυτικής Μακεδονίας (16-21/9/2015 Κοίλα Κοζάνης). Στο περίπτερο της ΔΕΗ παρουσιάστηκε η συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου οπού υπήρχε η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα που παρείχε δωρεάν εξετάσεις σε συμπολίτες μας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...