Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ: Και όμως αντέχουμε...


 Καθαρά κέρδη ύψους 121,8 εκ. € παρουσίασε ο Όμιλος ΔΕΗ το 9/μηνο του 2014.  Σε ένα εντελώς δυσμενές οικονομικό, θεσμικό και πολιτικό περιβάλλον, ο κολοσσός κατάφερε να μείνει όρθιος, πιστός στην αποστολή του: τον ασφαλή εφοδιασμό με ηλεκτρική ενέργεια της Ελλάδας.  Επιπρόσθετα, τόνωσε την οικονομία με επενδύσεις ύψους 406,3 εκ. €!!!
    Σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που μείωσε τη ζήτηση Η/Ε κατά 6,2%.  Σε ένα δυσμενές θεσμικό περιβάλλον όπου “χαρίστηκαν” από τη ΡΑΕ στην ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε. 109 εκ.€, όπου αυξήθηκε ο μέσος όρος της Οριακής Τιμής Συστήματος κατά 51,6%, όπου η δαπάνη για δικαιώματα εκπομπής CO2 ανήλθε σε 164, 8 εκ. € παρουσιάζοντας αύξηση κατά 11,8%, όπου η πρόβλεψη για την κάλυψη του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ  που δημιουργήθηκε από τρίτους προμηθευτές, οι οποίοι αποχώρησαν από την αγορά ανήλθε στα 48,3 εκ. €!!!
     Σε ένα δυσμενές πολιτικό περιβάλλον όπου κυριαρχεί η έλλειψη μακροχρόνιου ενεργειακού σχεδιασμού, όπου χρησιμοποιείται η ΔΕΗ ως φοροεισπράκτορας του κράτους, ως εργαλείο κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής με τα διάφορα ειδικά τιμολόγια προς ευπαθείς ομάδες αλλά και μεγάλες βιομηχανίες, με τη ΛΑΡΚΟ να χρωστάει 180 εκ. €.
     Ασφαλής εφοδιασμός της Ελλάδας με ηλεκτρική ενέργεια, μισό περίπου δισεκατομμύριο € σε επενδύσεις και 121,8 εκατομμύρια € κέρδη.  Και όλα αυτά με 765 λιγότερους εργαζόμενους.  Με λιγότερους εργαζόμενους, που πασχίζουν καθημερινά, πολλές φορές με κίνδυνο της ζωής τους, να κρατήσουν τον Όμιλο ΔΕΗ όρθιο.  Με λιγότερους εργαζόμενους, που έχουν υποστεί τεράστια μείωση των αποδοχών τους, που βιώνουν την απαξίωση του ασφαλιστικού τους συστήματος και την  προσπάθεια υπεξαίρεσης της ασφαλιστικής τους περιουσίας.
    Για τα παραπάνω αποτελέσματα αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εργαζόμενους στον  Όμιλο ΔΕΗ. Τα παραπάνω αποτελέσματα μας ενθαρρύνουν, μας ενδυναμώνουν, μας ενώνουν.

Στέλνουν μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις:

Η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό!
Κάτω τα χέρια από την ενέργεια!
  
 Γραφείο Τύπου
 3/12/2014

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...