Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ: Ο αγώνας συνεχίζεται

ΑΘΗΝΑ  06/07/2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 O αγώνας συνεχίζεται. 
     Νόμιζαν ότι οι εργαζόμενοι δε θα άντεχαν…
     Νόμιζαν ότι τα συνδικάτα δε θα τόλμαγαν…
     Νόμιζαν ότι η κοινωνία θα υπέκυπτε στον κοινωνικό αυτοματισμό και την παραπληροφόρηση.
     Εκτίμησαν λανθασμένα.
     Κάθε ημέρα, που ήταν στην επικαιρότητα το θέμα της παράδοσης της ηλεκτρικής ενέργειας σε κερδοσκοπικά συμφέροντα, αποδεικνυόταν όλο και περισσότερο η έλλειψη ενεργειακού σχεδιασμού και επιχειρημάτων.  Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι κοινωνικοί φορείς, όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες, όχι απλά προβληματιζόντουσαν για το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας, αλλά έμπαιναν μπροστάρηδες στον αγώνα.
     Τα διάτρητα συνθήματα περί “ανάπτυξης” και “προόδου” έπεφταν στο κενό.
     Δεν ήταν αρκετή η παραπομπή του θέματος στα θερινά τμήματα της Βουλής.  Η πρόταση για δημοψήφισμα τύχαινε όλο και μεγαλύτερης αποδοχής.  Και μπροστά στον κίνδυνο της αύξησης της απόστασης που χωρίζει το λαϊκό αίσθημα από τέτοιες μεθοδεύσεις, η Κυβέρνηση επιστράτευσε το σύνολο του προσωπικού του Ομίλου ΔΕΗ για να προστατεύσει τη “δημόσια τάξη”  και τη “δημόσια υγεία”. Χωρίς να έχει υπάρξει κανένα πρόβλημα στη δημόσια τάξη και υγεία, προχώρησε στο αντιδημοκρατικό μέτρο της επίταξης των εργαζομένων στον Όμιλο.
     Ο σεβασμός των συνδικαλιστικών ελευθεριών αποτελεί ένδειξη δημοκρατικότητας.  Η αδικαιολόγητη επίταξη εργαζομένων, που αγωνίζονται για τη μη μετατροπή του Ηλεκτρικού ρεύματος σε κερδοσκοπικό αγαθό, αποτελεί επίθεσηστους δημοκρατικούς θεσμούς και στο Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας.
     Με αυτούς τους όρους θα δοθεί ο αγώνας και θα είναι σκληρός. 
     Συνομοσπονδίες, Ομοσπονδίες, Σωματεία, Κοινωνικοί Φορείς καλούνται να απαντήσουν συντονισμένα και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. 
 Γραφείο Τύπου


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...