Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΓΣΕΕ: H ηλεκτρική ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό όχι εμπόρευμα

Σε μια κρίσιμη για τη χώρα περίοδο, η κυβέρνηση συνεχίζει να εκθέτει την κοινωνία σε ακόμα μεγαλύτερους και μη αναστρέψιμους κινδύνους. Η απόφασή της για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι επικίνδυνη, θέση την οποία η ΓΣΕΕ έχει υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή, τόσο για τα συμφέροντα της χώρας όσο και των πολιτών της.
 
Η Συνομοσπονδία εγκαίρως από τον προηγούμενο Μάρτη έχει αποστείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό ζητώντας την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για τη μικρή ΔΕΗ. Στην επιστολή μάλιστα, είχε αιτιολογήσει τη θέση της περί επικινδυνότητας της συγκεκριμένης απόφασης αφού με το ξεπούλημα της ΔΕΗ το πολύτιμο κοινωνικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος μετατρέπεται σε εμπόρευμα με ότι αυτό συνεπάγεται και οι εργαζόμενοι, η εικόνα των οποίων έχει με τακτικισμούς αμαυρωθεί μετατρέπονται σε έρμαια στα χέρια των «νέων επενδυτών».
 
Η ΓΣΕΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να αλλάξει ρότα εδώ και τώρα, να αποσύρει το απαράδεκτο νομοσχέδιο, ενώ θα στηρίξει με κάθε μέσο και τρόπο τον αγώνα των εργαζομένων στη ΔΕΗ προκειμένου να ματαιωθούν τα επικίνδυνα κυβερνητικά σχέδια για ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου.


  


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ



25/6/2014
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...