Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Η ΔΑΚΕ – ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ομόφωνα καταγγέλλει, αποδοκιμάζει και καταδικάζει αυτόν τον κατήφορο θεσμικών εκτροπών που δεν έχει τελειωμό

Σε μια δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της ΔΕΗ, το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη σημασία για το Συνδικαλιστικό Κίνημα, τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και την ελληνική κοινωνία συνολικότερα.

Δυστυχώς, όμως, αντί όλοι από κοινού να αγωνιζόμαστε για τη θωράκιση της κορυφαίας αυτής θεσμικής διαδικασίας, κάποιοι επιστράτευσαν κάθε μηχανισμό και μηχανορραφία..

προκειμένου να “υπερβούν” τις δημοκρατικές διαδικασίες και να υπονομεύσουν τις εργασίες του Συνεδρίου.



Είναι ξεκάθαρο, πλέον, πως ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κ. Παναγόπουλος, επιδίωξε να λειτουργήσει ως “αυτοκράτορας” αντιλαμβανόμενος το Συνδικάτο, τους φορείς και τις δομές του ως “φέουδο” του ιδίου και του ευτυχώς μικρού “κονκλαβίου συνταξιούχων” που συστηματικά εκτρέφει…
Με μονομερείς αποφάσεις και όρους “καρτέλ” καταστρατήγησε στην πράξη τα όργανα Διοίκησης της ΓΣΕΕ στα οποία συμμετέχουν και άλλες παρατάξεις.
Η απαράδεκτη ενέργειά του και η ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό της ΓΕΝΟΠ είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι…
Είναι τουλάχιστον παράξενη η εξωθεσμική συναλλαγή του προέδρου της Γ.Σ.Ε.Ε. και της ΠΑΣΚΕ με στελέχη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ  και ιδιαίτερα της ΔΑΚΕ οι οποίοι κατ’ επιθυμία και εντολή του διέσπασαν την παράταξη και της αφαίρεσαν το δικαίωμα στην πρώτη θέση και την προεδρία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Ο Παναγόπουλος αφεντικό και εντολέας σε προέδρους  Σωματείων ΔΑΚΕ , προέδρους  Ε.Κ.Ο.ΔΕΗ της Ν.Δ.(άραγε γιατί δεν παραιτούνται ; ; ; ;) κατάφερε μαζί τους να δώσει την προεδρία στην ΠΑΣΚΕ- Φωτόπουλου!! με τον οποίο έχει παραταξιακή κόντρα με ιδιαίτερο πάθος .  Αναρωτιέται κανείς τελικά ποιος είναι ο πραγματικός στόχος της παρέμβασης Παναγόπουλου και ποια συμφέροντα υπηρετεί ; .
Η ΔΑΚΕ – ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ομόφωνα καταγγέλλει, αποδοκιμάζει και καταδικάζει αυτόν τον κατήφορο θεσμικών εκτροπών που δεν έχει τελειωμό…Ταυτόχρονα καλεί και απαιτεί από τη ΔΑΚΕ-ΓΣΕΕ -ως οφείλει- να λάβει άμεσες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση και αποκατάσταση της θεσμικής λειτουργίας της Συνομοσπονδίας…
Σε αντίθετη περίπτωση ή σε ενδεχόμενη κωλυσιεργία, η ΔΑΚΕ-ΓΣΕΕ θα θεωρηθεί συνυπεύθυνη και συνένοχη…

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 16/6/2014
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...