Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας:“Ηλεκτρική Ενέργεια: Επενδύσεις και Κόστος – Δομή αγορών σε Ελλάδα και υπόλοιπη Ευρώπη ”

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας που συνδιοργανώθηκε από τη ΔΕΗ Α.Ε. και τον ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ, την 08/05/2014, με κεντρικό θέμα: “Ηλεκτρική Ενέργεια: Επενδύσεις και Κόστος – Δομή αγορών σε Ελλάδα και υπόλοιπη Ευρώπη ”.
     Στην ημερίδα, την οποία παρακολούθησε πλήθος συνδικαλιστικών στελεχών, παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν κυρίως από στελέχη του Oμίλου με εξαιρετική επάρκεια:
-          Η θέση της ΔΕΗ στο απελευθερωμένο περιβάλλον Η/Ε,
-          Τα επιχειρησιακά σχέδια της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ, του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες,
-          Τα επενδυτικά προγράμματα της Παραγωγής και της Εμπορίας της ΔΕΗ,
-          Η συμβολή του λιγνίτη στην Εθνική οικονομία,
-          Η οργάνωση και λειτουργία των αγορών Ηλεκτρικής Ενέργειας,
-          Η τηλεμέτρηση Μεγάλων Πελατών Χ.Τ. και 
-          Το κόστος της λιγνιτικής και συνολικής παραγωγής Η/Ε της ΔΕΗ για την περίοδο 2009-2012.
     Στην Ημερίδα παρευρέθησαν και χαιρέτησαν οι βουλευτές υπεύθυνοι ενεργειακών θεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ κος Πετράκος Αθανάσιος και των Ανεξάρτητων Ελλήνων κα Μακρή Ραχήλ
     Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε η παρουσία και ο χαιρετισμός του Προέδρου και Δ/ντα  Συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ κου Κόλλια Γεωργίου, του Δ/ντα Συμβούλου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες κου Βαχτσιαβάνου Διαμαντή καθώς και του Προέδρου της Ελληνικής  Επιτροπής της CIGRE κου Μίχου Δημητρίου.
     Τίμησαν με την παρουσία τους ακόμα, ο Αντιπρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ κος Ζακολίκος Χρήστος,  οι Γεν. Διευθυντές ΑΝΠ και Εμπορίας της ΔΕΗ κ.κ. Δαμάσκος Γεώργιος και Καραλάζος Λάζαρος αντίστοιχα,  τα μέλη των Δ.Σ. – εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΔΕΗ κ.κ. Καραλευθέρης Παντελής και Φωτόπουλος Νικόλαος, του ΔΕΔΔΗΕ κος Μασούρας Κων/νος και του ΑΔΜΗΕ κος Παπαστάμος Στάμος, καθώς και πλήθος υπηρεσιακών στελεχών του Ομίλου ΔΕΗ.
      Παρευρέθησαν ακόμα, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κος Ρέλιας Σταμάτης, ο οποίος χαιρέτησε στην ημερίδα, ο Γεν. Γραμματέας της κος Καρράς Αντώνης και ο Β΄ Αντιπρόεδρος - Υπ.Τύπου της κος Κουτσοδήμας Κώστας, καθώς και πολλά συνδικαλιστικά στελέχη.
     Οι στόχοι της ημερίδας ως προς :
-      την άμεση ενημέρωση των εργαζομένων σχετικά με τις εξελίξεις στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας,
-    την υπεύθυνη πληροφόρηση των εργαζομένων σχετικά με τις μεγάλες επενδύσεις που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των θέσεων εργασίας και
-                την ανάπτυξη της εσωτερικής επικοινωνίας του Ομίλου με το προσωπικό του,
αναμφισβήτητα επιτεύχθηκαν πλήρως.
     Η έγκυρη ενημέρωση, η οποία αποτελεί πρωταρχικής σημασίας προσπάθεια του  ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ, ενισχύθηκε από μία ακόμη ημερίδα.  Μία ημερίδα με ουσιαστικό περιεχόμενο προσαρμοσμένο στις μεταβολές των αγορών  ηλεκτρικής ενέργειας και των προοπτικών τους.
     Στο παραπάνω πλαίσιο, ο ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση την προσπάθεια της υπεύθυνης ενημέρωσης, πέρα από τις λογικές παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.
     Αναλυτικά τα θέματα και οι σχετικές παρουσιάσεις θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ: www.pasyp-dei.gr.

 Γραφείο Τύπου

Αθήνα 12/5/2014

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...