Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ: Ποιος σφυρίζει αδιάφορα;


Εκατοντάδες συνάδελφοι, βιώνουν τους τελευταίους μήνες την τραγική αγωνία της αμφιβολίας για το αν θα πληρωθούν στο τέλος κάθε μήνα και πόσο θα πληρωθούν.  Βιώνουν την καλλιεργούμενη αβεβαιότητα σχετικά με τις εργασιακές τους σχέσεις και την επαγγελματική τους πορεία.
Πρόκειται για τους συναδέλφους που επί δεκαετίες στηρίζουν την Α΄/βάθμια περίθαλψή μας.
Πρόκειται για τους συναδέλφους που επί δεκαετίες στηρίζουν το ασφαλιστικό μας.
Πρόκειται για τους συναδέλφους που πλήττονται πρώτοι από τις μεταλλάξεις του ασφαλιστικού μας.
Μετά την πρωτοφανή απόφαση του αρμόδιου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που θέτει ερωτήματα σχετικά όχι μόνο για το μισθολόγιο αλλά για συνολικά τις εργασιακές σχέσεις  που διέπουν αυτούς τους συναδέλφους, ακολούθησε και η εφαρμογή της διαδικασίας «μεταφοράς» τους στον ΕΟΠΥΥ και στο ΕΤΕΑ.  Μια διαδικασία, στην οποία δεν περιλαμβάνεται καμία πληροφόρηση για τις εργασιακές σχέσεις που θα τους διέπουν.
Το ΤΑΥΤΕΚΩ οφείλει να εξηγήσει υπεύθυνα:
1.      Ποιες θα είναι οι εργασιακές σχέσεις των αποσπασμένων από τη ΔΕΗ συναδέλφων που θα υπηρετούν στους νεοσύστατους αυτούς φορείς;
2.      Ποιος φορέας θα επιβαρύνεται την μισθοδοσία τους;
3.      Ποια θα είναι η διαδικασία άρσης της απόσπασής τους και επιστροφής τους στη ΔΕΗ;
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!
Η Οδύσσεια των συναδέλφων πρέπει επιτέλους να λάβει αίσιο τέλος.
·      Αποτελεί αναγκαιότητα το Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα και παράλληλα να αποδεσμεύσει τους αιτούντες την άρση της απόσπασής τους, σεβόμενο τις επιθυμίες των συναδέλφων.
·         Αποτελεί αναγκαιότητα η ΔΕΗ να τοποθετήσει άμεσα σε υπηρεσίες της τους συναδέλφους, των οποίων έχει εγκριθεί η άρση της απόσπασής τους, όπως έχει ήδη πράξει με ένα τμήμα αυτών και να διαψεύσει εμπράκτως και περίτρανα την εντύπωση ότι είναι αχρείαστοι για την Επιχείρηση.
Είναι πασιφανές ότι καμία σοβαρή επιχείρηση και κανένας υπεύθυνος τεχνοκράτης θα άφηνε τέτοιες εντυπώσεις την ώρα που προσλαμβάνονται εκατοντάδες έκτακτοι και άλλοι!
Οφείλει να τοποθετήσει άμεσα τους συναδέλφους στις υπηρεσίες της, μη παραγνωρίζοντας ότι αποτελούν ένα σημαντικότατο ανθρώπινο κεφάλαιο προς αξιοποίηση στην Επιχείρηση.
·         Αποτελεί αναγκαιότητα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να συμβάλει με όλη της τη δύναμη και την αλληλεγγύη που την διακρίνει, προς την παραπάνω κατεύθυνση.
Για τον ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ, η πορεία του θέματος αποτελεί ένα από τα κυρίαρχα επίκαιρα ζητήματα και η διευθέτησή του προσανατολισμό της συνδικαλιστικής του δράσης και των επιλογών του!

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΟΓΙΑ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Γραφείο Τύπου 
Αθήνα 11/7/2012
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...