Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

"Υπουργοί και βουλευτές σε payroll επιχειρηματιών"

Σε σοβαρές καταγγελίες εναντίνον βουλευτών και υπουργών προχώρησε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Informer.
“Κάποιοι αποδεικνύεται ότι δεν είναι βουλευτές του ελληνικού λαού, αλλά βουλευτές των συμφερόντων. Είναι γραμμένοι στα payroll συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, καναλιών και λεσχών. Και υπουργοί και βουλευτές. Το είδαμε τι συνέβη. Όλος ο κόσμος έχει κρίση και βλέπει”, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ.
Αν και δηλώνει πως ανήκει στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ, ο Φωτόπουλος ξεκαθαρίζει ότι ανάμεσα στα πολιτικά στελέχη για τα οποία κάνει λόγο, βρίσκονται και υπουργοί του κόμματός του. Μάλιστα, αναφερόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου, σημειώνει: “Θλίβομαι και εξοργίζομαι για τον τρόπο που του φέρονται αυτοί που ευνόησε”. Οι τρεις της “τρόικας” του ΠΑΣΟΚ, σχημάτισαν αυτή την ομάδα “για να διεκδικήσουν καρέκλες και όχι για το πώς θα προασπίσουν τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας”, σχολιάζει.
Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά η Δημοκρατική Συμμαχία για τις καταγγελίες Φωτόπουλου

Μετά τις σοβαρές καταγγελίες του Ν.Φωτόπουλου, ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Γιώργος Κοντογιάννης απηύθυνε έκκληση προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο να αντιδράσει άμεσα και να ζητήσει εισαγγελική έρευνα.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής Κοντογιάννη προς τον Πρόεδρο της Βουλής έχεις ως εξής:
"Σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Informer", o πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος ισχυρίζεται πως "κάποιοι αποδεικνύεται ότι δεν είναι βουλευτές του ελληνικού λαού, αλλά βουλευτές των συμφερόντων. Είναι γραμμένοι στα payroll συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, καναλιών και λεσχών. Και υπουργοί και βουλευτές. Το είδαμε τι συνέβη. Όλος ο κόσμος έχει κρίση και βλέπει".
Προσωπικά ως Έλληνας Βουλευτής που, υπό τις σημερινές συνθήκες, δυσκολεύομαι να ζήσω την οικογένειά μου, η δήλωση αυτή του κ. Φωτόπουλου με προσβάλει. Το ίδιο προσβεβλημένος φαντάζομαι αισθάνεσθε κι εσείς, ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Σας απευθύνω έκκληση να αντιδράσετε άμεσα και να ζητήσετε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να ερευνήσει τις καταγγελίες του κ. Φωτόπουλου.
Αν ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα να τα καταγγείλει και να ονοματίσει δημοσίως όσους είναι "βουλευτές των συμφερόντων" ή βρίσκονται σε κάποιο "payroll".
Η σιωπή από μέρους μας ως Βουλευτές, σημαίνει συνενοχή και αποδοχή των κατηγοριών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...